O kolorach kuchni przyszłości rozmawiał Benjamin Moore w trakcie specjalnego spotkania „Kolor i smak przyszłości”. Wydarzenie było połączone z prezentacją sprzętu kuchennego oraz pokazem gotowania na żywo.
Spotkanie odbyło się 23 lutego we wrocławskim salonie przy ul. Inżynierskiej 45/ lokal U17 w budynku Corte Verona, a współorganizatorem była włoska marka wyposażenia kuchennego Barazza. Do udziału zaproszeni zostali zaprzyjaźnieni architekci, artyści i blogerzy.
Nieprzypadkowo inicjatorami wydarzenia byli producent farb i sprzętu kuchennego – głównym tematem spotkania była kuchnia przyszłości, a więc profesjonalne wyposażenie, starannie dobrane kolory oraz wysokiej jakości farby. Benjamin Moore zaprezentował swoje najnowsze trendy kolorystyczne i możliwości farby ceramicznej Regal Select 548. Dzięki technologii Stain Release Technology New Generation jest ona wyjątkowo łatwa w czyszczeniu, idealnie nadaje się więc do pomieszczeń takich jak kuchnia.
Spotkanie zwieńczył pokaz gotowania na żywo w wykonaniu szefa kuchni Pawła Jackowskiego, który przygotował potrawy kuchni paleo. Salon wypełniły smakowite aromaty, a po uczcie dla oka przyszedł czas na ucztę dla podniebienia.
Źródło: Benjamin Moore